Wijziging gebruik e-mailbestanden (PST files)

Vanaf dinsdag 14-05-2014 is het niet meer mogelijk om e-mail berichten toe te voegen aan bestaande e-mailbestanden op de P:-schijf (.PST files). Deze maatregel is op deze korte termijn noodzakelijk omdat er sterke aanwijzingen zijn dat deze .PST bestanden de recente verstoringen met traagheid en het niet beschikbaar zijn van de P:-schijf mede veroorzaken.

Regulier onderhoud

Wekelijks plegen wij softwarematige onderhoud aan de werkplekken. Deze updates zijn benodigd om de betrouwbaarheid en veiligheid van deze systemen te kunnen garanderen. In de tabel hieronder ziet u per domein wanneer onderhoud plaatsvindt.

Het kan zijn dat een PC niet meteen de updates heeft gekregen, deze PC's krijgen dan de eerst volgende keer wanneer deze aangezet wordt hun updates.


Domein Dag Tijd
FWN Maandag Avond
NUWD Maandag 18:00-08:00


[13-05-2014] E-mail (outlook) onderhoud


Datum 13 mei 2014
Tijd


Werkzaamheden:
Aanpassing Exchange t.b.v. wegschrijven archiefbestanden.

Impact:
Vanaf woensdag 14-05-2014 is het niet meer mogelijk om e-mail berichten toe te voegen aan bestaande e-mailbestanden op de P:-schijf (.PST files). Deze maatregel is op deze korte termijn noodzakelijk omdat er sterke aanwijzingen zijn dat deze .PST bestanden de recente verstoringen met traagheid en het niet beschikbaar zijn van de P:-schijf mede veroorzaken.

  • U kunt uw e-mails alleen nog lezen in uw bestaande .PST bestanden. U kunt geen e-mails uit uw mailbox meer verplaatsen naar bestaande of nieuwe .PST bestanden.

  • Alle e-mails blijven in uw universitaire (exchange) mailbox, en worden niet gearchiveerd naar .PST files. Indien noodzakelijk zal de mailbox vergroot worden.

  • U kunt geen gebruik meer maken van een niet-universitair e-mail account (IMAP/POP) die gekoppeld is aan uw exchange mailbox. Ons advies is om gebruik te maken van webmail functionaliteit van deze aanbieders.

In een later stadium wordt de nieuwe archief functie in Outlook ingevoerd, waarbij het gebruik van .PST bestanden in zijn geheel beëindigd worden. Daarover volgt t.z.t. nieuwe communicatie.

Veel gestelde vragen


Wijziging gebruik van PST files

Laatst Gewijzigd: 15-05-2014